Despre noi

Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii s-a înființat în 2013 în scopul promovării artelor și culturii în rândul oamenilor, realizării de proiecte în domeniul cultural, social și al educației.

În primii ani de activitate (2013-2016) a derulat activități în domeniul culturii scrise (co-organizator Centenarul Gherasim Luca – Bookfest 2013), a realizat o analiză asupra ocupațiilor creative în România (2015 – preluată ca știre de presă – TVR1, Libertatea), s-a alăturat în calitate de partener altor organizatii culturale în proiecte de promovare a culturii scrise în zone rurale (Uniunea Editorilor din România, Asociația Editorilor din România), s-a implicat în realizarea primului catalog de carte românească pentru copii împreună cu Uniunea Editorilor din România și Ministerul Culturii, lucrare prezentată la Târgului de Carte pentru Copii Bologna 2015.

Din 2016 scrie și implementează proiecte cu finanțare nerambursabilă în domeniul social și al educației, proiecte în care împletește tehnicile cultural-artistice cu intervențiile sociale și educaționale. Astfel, atrage tinerii în activități de voluntariat social și cultural, aplică tehnici teatrale pentru incluziunea socială a tinerilor și minorităților etnice, colaborează cu teatre independente (Asociația Reactor de Creație și Experiment Cluj-Napoca, Centrul Educațional Replika București) pentru a aduce artele spectacolului în comunități marginalizate.

În 2023, ARTE 21 a devenit membru GAL Dealurile Sultanului, o asociație public-privată cu rol în dezvoltarea comunităților care au sub 20.000 de locuitori din zona cunoscută drept Dealurile Sultanului (https://www.gal-dealurilesultanului.ro/) care cuprinde zona sub-carpatică a munților Bucegi din județele Dâmbovița și Prahova. Scopul înscrierii în GAL este acela de a promova și activa cultural văile limitrofe Văii Prahovei (Valea Cricov Valea Proviței, Valea Doftanei).

Suntem o echipă mixtă și multi-specializată (management de proiect și organizațional, management financiar, accesare fonduri europene nerambursabile, promovarea drepturilor omului și a multiculturalității, dramaturgie, marketing cultural).